Så förändrar vi skogsindustrin

Vi förenklar värdekedjan

Vårt mål är att förenkla varje del i skogsråvarans värdekedja och skapa hållbara och effektiva flöden, från skog till slutprodukt.

Bildtext saknas från Christer

Så här jobbar vi

På ForestX är det viktigt att vi är lyhörda. Att vi lyssnar till kundens egna behov, förutsättningar och önskemål. Vi vet att ingen förändring är möjlig om inte både verksamhet och människa involveras och därför har vi också olika arbetssätt, beroende på hur långt kunden själv har kommit, vilken innovationshöjd som önskas och vilka resurser som finns internt hos kunden. Nedan presenteras våra olika arbetssätt.

Vi lever ständigt med en strävan efter att förbättra och innovera. Vårt handplockade nätverk av partners och specialister kompletterar oss och skapar en plattform där våra kunder kan utmana sig själva med nya tekniker.

Här finns branschkunniga specialister och experter inom t ex AI och maskininlärning som visar helt nya möjligheter för våra kunder och deras affärer.

Vår förmåga att ta fram en lösning utifrån ett kundbehov är grunden till vår verksamhet. Våra team består av projektledare, verksamhetspecialister, systemarkitekter, systemutvecklare, testare och designers.

Här skapas ett specifikt team för er, med egen personal och utvecklingspartners. Vi arbetar agilt och involverar er verksamhet i den utsträckning ni önskar. Här kan ni känna trygghet i att ert egna team alltid jobbar i nära samarbete med Forest X lokala team i Sverige.

För att få ut effekt och skapa värde i en förändring så måste ett stort fokus ligga på införandet och förändringsarbetet. Vi vet att detta är den enskilt största orsaken till misslyckade IT-projekt och ForestX jobbar kontinuerligt hos våra kunder med att tydliggöra och stötta denna process.

Vårt team av verksamhetsspecialister som förstår processer och information tillsammans med våra förändringsledare kommer att hjälpa er med detta arbete.

Visste ni att den största kostnaden och tiden som läggs i IT-system handlar om underhåll och vidareutveckling? ForestX ser detta som ett kontinuerligt förbättringsområde som ska styras och prioriteras på samma sätt som nya projekt, med samma krav på innovation och kostnadseffektivitet.

Våra team och produkter byggs upp på samma sätt som när vi utvecklas nya lösningar. Vår flexibla organisation gör också att vi enkelt kan skala upp och ned vårt åtagande beroende på hur era behov förändras.

Våra tre hörnstenar

ForestX skapar bestående förbättringar inom skog-, papper och massaindustrin. Vi gör det med hjälp av digitala lösningar, men lika mycket med förändring av arbetssätt. Det är med den kombinationen vi skapar bäst kundnytta och bidrar till en skogsindustri för framtiden.

ENGAGERADE TEAM

Med förståelse för människa och arbetssätt medverkar vi till skogsindustrins utveckling. Här finns över 100 års erfarenhet av problemlösning inom skogens värdekedja, från råvara till slutprodukt.

LÄS MER

UTVALDA SYSTEM

Vi erbjuder marknadsledande system som vi vet fungerar i skog-, trä- och pappersindustrin. Detta kombineras med innovativa och anpassade lösningar för kundens nuvarande och framtida behov.

LÄS MER

INNOVATION

Innovation och nya digitala lösningar prioriteras, både hos oss och våra kunder.
Vår nyfikenhet och förmåga att utmana det självklara gör att vi alltid strävar efter att skapa nya värden i varje moment.

LÄS MER